Studenten

Na de kleuterschool gaan de kinderen naar de basisschool…Bij het YouDog Training Centre gaan de honden na de module Pupillen door naar de Studenten.

Deze module is bedoeld voor eigenaren die al een goede basis hebben met hun hond en waar beide klaar zijn voor een volgende stap. Door onze flexibele aanpak kunnen we werken aan gerichte oefeningen die voor hond en eigenaar van belang zijn. We staan tijdens deze module bijvoorbeeld stil bij diverse praktische situaties.

Het aanlijnen in huis, buiten lopen aan de lijn en hierkomen in het wandelgebied. Maar ook: hoe pak je het eten van de straat aan? Gaat je hond uit z’n dak als de bel gaat, is die mooie mand alleen als meubelstuk? Of zijn er andere zaken in huis waar je graag mee aan de slag wil? Tijdens de lessen staan we stil bij hondentaal. Wat zegt je hond? Wat zegt de hond die je tijdens het wandelen tegenkomt? En uiteraard ook: wat is je eigen non-verbale communicatie.

Daarnaast besteden we aandacht aan de funfactor: Spelen met je hond is zo veel meer dan af en toe met een balletje of flos gooien of een frisse neus halen in het wandelgebied. Samen leuke dingen ondernemen zorgt voor een nog intensere relatie. Jullie worden echte maatjes!! Tijdens het spel gaat communicatie tussen jou en je hond ook gewoon door…Ook hier geldt: wanneer doe je wat (of juist niet) om te voorkomen dat je ongewenst gedrag bekrachtig. Met deze oefeningen leer je op verschillende manieren spelen met je hond.

Obedience & Control

Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met gehoorzaamheid en zelfbeheersing in combinatie met een glimlach. Samen actief, samen plezier.

So you think you can dance

Stelen jullie de show tijdens het volgende verjaardagsfeestje? Wil je dat jouw hond de deur dicht doet? Of dat hij de lade met speelgoed zelf opent? Of dat hij tussen je benen doorloopt en over een horde springt? We gaan samen aan slag om zoveel mogelijk op verantwoorde manier plezier te maken.

En we besteden aandacht aan stukje Health & care; de lichamelijke conditie van je hond kan namelijk van invloed zijn op zijn gedrag.

Heb je interesse? of zijn er nog vragen? neem gerust contact op. Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@youdog.nl