Gezondheid

Het is in het belang van je hond en van de andere honden, dat je hond de juiste en benodigde gezondheidszorg krijgt. Dit bevat een aantal zaken:

Vaccinatie

Je hond heeft de juiste, geldige vaccinatie. Dit wil zeggen dat de “herhalen op” datum in het paspoort mag niet verlopen zijn en indien verlopen minimaal 14 dagen voor aanvang van het verblijf toegediend te zijn.  Deze regel geldt voor de bekende cocktail-enting.

Naast de cocktail-enting is het belangrijk dat je hond is gevaccineerd tegen kennelhoest (tegenwoordig wordt dit ook hondenhoest genoemd)

Vaccinatie schema

Leeftijd Basisvaccinatie Aanvullende vaccinatie
6 weken Hondenziekte, Parvo  
9 weken Parvo, Leptospirose Kennelhoest
1. Neusenting eenmalig
2. Injectie met booster
12 weken Parvo, Leptospirose, Hondenziekte, Hepatitis Kennelhoest
2. Injectie booster
Rabiës (3 jaar)
1 jaar Parvo, Leptospirose, Hondenziekte, Hepatitis Kennelhoest
2 jaar Leptospirose Kennelhoest
3 jaar Leptospirose Kennelhoest, Rabiës
4 jaar Parvo, Leptospirose, Hondenziekte, Hepatitis Kennelhoest

Ontworming

Naast de vaccinatie is het ook belangrijk dat je  volwassen hond elke 3 maanden een ontwormingskuur ontvangt.

Waarom ontwormen:

  • Sommige wormen besmetten dieren én mensen;
  • Pups die niet ontwormd worden, kunnen ernstig ziek worden en/of een groeiachterstand oplopen;
  • Worminfecties verlagen de weerstand van een dier waardoor het risico op andere ziekten toeneemt.

Vlooien/luizen

Zelfs de best verzorgde hond kan vlooien krijgen. Vlooien zijn vervelende kleine beestjes die zich prima thuis voelen in huis. Zij kunnen bij  jou en je hond jeuk en irritaties veroorzaken. Probeer dit ongemak dan ook te voorkomen.

Teken

Dit zijn (insecten)diertjes die vooral voorkomen in een bos- heiderijke omgeving. Het komt in Nederland steeds vaker voor dat teken ernstige ziekten overbrengen, waaronder de ziekte van Lyme. Het is dus zaak teken zoveel mogelijk te voorkomen.

Het is dus voor je eigen hond, maar ook voor andere honden belangrijk om dit soort ongemakken voor te zijn. Preventief gebruik van een middel tegen vlooien/luizen en teken is dan ook een voorwaarden. De juiste middelen zijn ook verkrijgbaar bij de receptie.

Zonder de benodigde gezondheidsverzorging kunnen wij je hond niet toelaten op ons terrein. Dit geldt voor het Training Centre en voor de HondenTuinen.

Mocht tijdens het verblijf in de HondenTuinen iets gebeuren waarbij advies nodig is van een dierenarts kunnen we dat ook bieden. We hebben een nauwe samenwerking met Dierenarts Combinatie Maas & Niers met vestigingen in Bergen en Velden. Nog geen 10 min. van de HondenTuinen.