Skip to content

Training Centre

Werkwijze

Training Centre: Flexibel op maat bezig met je hond

Tijdens onze trainingen helpen we je mee aan de socialisatie van je hond of geven we je tips voor de gedragsverandering waar behoefte aan is, binnen het gezin en jouw leven. Je ontvangt handvatten in de vorm van theoretische kennis en praktische oefeningen. En uiteindelijk ontdek je, dat het leuk is om samen met je hond bezig te zijn.

Wij zijn we van mening dat het niet ophoudt met een klasje van 10 weken volgen. Sterker nog: dan begint het vaak. Door een hoeveelheid lessen te verdelen over een langere periode kun je als eigenaar een nog beter beeld krijgen van wat jij en je hond nog nodig hebben om een fijn leven samen te hebben. Wij stellen samen met jou een trainingsplan op, verdeeld over langere periode (max 1 jaar) dat goed past naast alle andere activiteiten die er nog zijn. Professionaliteit gaat samen met flexibiliteit.

Al onze trainingen zijn anders dan de ‘normale’ trainingsprogramma’s.

Modulaire cursussen

Omdat niet alle honden hetzelfde zijn en ook anders leren, werken we met verschillende modules. Door op deze manier te werken, kun je gericht aan de slag met hetgene je als eigenaar graag wil. Door persoonlijk en flexibel te werken behouden we focus om de gestelde doelen sneller en beter te bereiken.

Per les

Het eerste deel van de les werken we aan gezamenlijke oefeningen die we vooraf hebben besproken. Daar waar het van toepassing is bespreken we de bijbehorende theorie.

Het tweede deel van de les geeft ruimte om te werken aan individuele doelen. Deze individuele doelen hebben we ook vooraf samen besproken. Heb je geen specifieke doelen? Geen probleem. Dan zorgen wij voor gepaste oefeningen waar je samen met je hond mee aan de slag kunt. Tijdens de lessen krijg je ook uitleg over onderliggende emoties en bijbehorend gedrag. Op die manier kun je grote ongewenste gedragsproblemen tijdig signaleren en/of voorkomen.

Modulaire cursussen

Hondenschool Limburg

Basis

De opvoeding van je pup moet vooral gericht zijn op het creëren van een goede relatie tussen jullie beiden. Daarnaast is het belangrijk dat je leert je hond te begrijpen zodat je je hond kunt helpen goed te functioneren in gezin en maatschappij. Opvoeden en trainen gaan namelijk gezamenlijk op. Door te weten hoe de verschillende leerprincipes werken, heb je meerdere manieren in handen om het gedrag van je hond te beïnvloeden.

De lessen in deze module zijn vooral gericht op puppy’s vanaf 10 weken. In deze lessen geven we jou als eigenaar handvaten om je hondje de eerste kennismakingen met de ‘grote mensen wereld’ zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tijdens deze lessen komt ook de nodige theorie aan de orde. Hoe leert een hond? Hoe communiceren ze Heb je een oudere hond die nog wel wat basis gehoorzaamheid kan gebruiken? Dan kun je uiteraard ook gewoon meedoen met deze lessen.

Vervolg

Deze module is bedoeld voor eigenaren die al een goede basis hebben met hun hond en waar beide klaar zijn voor een volgende stap. Door onze flexibele aanpak kunnen we werken aan gerichte oefeningen die voor hond en eigenaar van belang zijn. We staan tijdens deze module bijvoorbeeld stil bij diverse praktische situaties.

Het aanlijnen in huis, buiten lopen aan de lijn en hierkomen in het wandelgebied. Maar ook: hoe pak je het eten van de straat aan? Gaat je hond uit z’n dak als de bel gaat, is die mooie mand alleen als meubelstuk? Of zijn er andere zaken in huis waar je graag mee aan de slag wil? Tijdens de lessen staan we stil bij hondentaal. Wat zegt je hond? Wat zegt de hond die je tijdens het wandelen tegenkomt? En uiteraard ook: wat is je eigen non-verbale communicatie.

Learn & Fun

Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met gehoorzaamheid en zelfbeheersing in combinatie met een glimlach. Samen actief, samen plezier. Spelen met je hond is zo veel meer dan af en toe met een balletje of flos gooien of een frisse neus halen in het wandelgebied. Samen leuke dingen ondernemen zorgt voor een nog intensere relatie. Jullie worden echte maatjes!! Tijdens het spel gaat communicatie tussen jou en je hond ook gewoon door… Ook hier geldt: wanneer doe je wat (of juist niet) om te voorkomen dat je ongewenst gedrag bekrachtig. Met deze oefeningen leer je op verschillende manieren spelen met je hond.